zaterdag 17 april 2010

Aspergediner op de Maas 2010

Vrijdag 16 april 2010 was het dan zover. Voor de eerste keer in jaren hadden Mariette en ik de mogelijkheid aanwezig zijn bij de eerste Aspergeboottocht van 2010 op de Maas. Organisator Het Maashotel van Jules Peters en zijn fantastische staf hebben ons weer eens op sublieme wijze gefêteerd en laten genieten van wat je culinair met asperges allemaal wel niet kan doen. Onze trip naar Broekhuizen, waar wij om 18.00 moesten embarkeren verliep, zoals we inmiddels in Nederland op vrijdag vanaf 15.00 gewend zijn niet zonder enige vertraging, maar gelukkig arriveerden wij keurig op tijd en deed het wonderen om onze nieuwsgierige eetlust op te wekken. Niet zozeer van wat we te eten zouden krijgen en de kwalitatieve invulling daarvan, daarover bestaat bij ons al jaren geen twijfel, maar wel wat Chef Jan Cremers en zijn toegewijde keukenstaf dit jaar weer eens uit zijn culinaire aspergehoed ging toveren. In vogelvlucht wil ik jullie daarvan een klein beetje laten meegenieten. Ter opening een perfect gekookte witte (slier)asperge, die ons met vork en servetje werd aangeboden met het verzoek die asperge in een met verse kruiden geparfumeerde vinaigrette te dopen en als ware het een haring te verorberen. Uniek, verrassend en buitengewoon smakelijk. Na de klassieke asperges met zalm en een overheerlijke veloute d' asperges kwam als eerste hoofdgerecht een setje met witte truffelhoning gecarameliseerde asperges ter ondersteuning van twee perfect gebakken lauwwarme Coquilles. Op de asperges een plakje Pata Negra ham, wat vers geschaafde Parmezaanse kaas, rucola salade en afgemaakt met gesmolten witte truffelboter. Een fantastisch gerecht, waarbij alle smaken elkaar perfect aanvulden. Ook de keuze van sommelier Henk Vaessen om daarbij een 2009 Greco di Tartufo DOCG te schenken maakte het geheel compleet. Als tweede hoofdgerecht de altijd eenvoudigste en lekkerste wijze van asperge genieten, de asperges traditioneel t.w. tot perfectie gegaard, met gekookte nieuwe krieltjes, gekookte ham, gekookt eitje en afgetopt met een heerlijke hollandaise saus. Het menu werd afgesloten met een citrussoepje met sinasappelpartjes, aardbeien en citroenparfait. Een perfect diner met een unieke ambiance. Voor iedereen raad ik aan z.s.m. het Maashotel te bellen en deze ervaring niet voorbij te laten gaan. Bel Henk of Sylvie op 077 4632114. Eet smakelijk!

donderdag 15 april 2010

donderdag 8 april 2010

Follow Me

Follow me on Twitter.com! RaimondZuure.

De nieuwe website

Wat een genot. Uitziende naar de bijeenkomst met San-Jay, Steve, Casimir en Floris-Jan om de progressie te ervaren van onze "nieuwe" website. De voorstellen vlogen over de tafel onder het genot van een heerlijk drankje in de KHL lounge in Amsterdam. Steve's concept ziet er super uit, een en ander in powerpoint weergegeven en met aanvullende informatie betreffende actuele verschijning in finale vorm. Nog meer reden om het beste materiaal aan te leveren om deze super website de juiste inhoud te geven. Saillant detail was de wens van Casimir om de verse truffels te bekijken in de auto die 2 dagen geleden nog in de grond in Italië zaten.